Reštaurácie sa búria kvôli vysokým províziam za gastrolístky

11.05.2015 Bratislava

Bratislava 11, mája (TASR) - Momentálne používa gastrolístky približne 750-tisíc zamestnancov a tisíce živnostníkov. "Reštauráciám došla trpezlivosť. Chcú zrušiť stravné lístky", avizuje dnešné vydanie denníka PRAVDA v názve článku na prvej strane.

Prevádzkovatelia reštaurácií a hotelov na Slovensku odmietajú už dnes prijať stravný lístok z dôvodu vysokých provízií pre gastrolístkové firmy. V minulosti bol pritom trend opačný a možnosť platiť gastrolístkami bola skôr vecou prestíže medzi stravovacími zariadeniami.

"Viacerí členovia Združenia hotelov a reštaurácií poukazujú na zvyšovanie provízií za spätné odkúpenie týchto stravných lístkov ich emitentmi. V snahe rokovať o primeranej výške provízie pre brandžu za spätné odkúpenie sa emitenti odvolávajú na obchodné vzťahy a podpísané zmluvy," uviedol pre denník Marek Hrabuľák, generálny sekretár Združenia hotelov a reštaurácií Slovenska.

O tejto téme sa bude rokovať s gastrofirmami a predstaviteľmi rezortu práce v najbližších dňoch. Nateraz však vláda so zrušením gastrolístkov nepočíta.
 

Vyberte región